Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:56:11 GMT

از سند عقد ملک الشعرای بهار تا قالیچه اسطرلاب

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۹۱۶۵۰

از سند عقد ملک الشعرای بهار تا قالیچه اسطرلاب

جدیدترین جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول، قالیچه اسطرلاب و سند عقد ملک الشعرای بهار را در فهرست آثار ملی کشور ثبت کرد.

به گزارش ایسنا، در آخرین جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی منقول که ۶۵ اثر تاریخی منقول را از استان های لرستان، آذربایجان  غربی، گیلان، تهران، سمنان و مرکزی به فهرست آثار ملی کشور اضافه کرده است، آثاری مانند دست نوشته های ملاصدرا و شمایل حضرت رسول (ص) از اموال موجود در آستان شاهچراغ شیراز، صندوق و در چوبی امامزادگان زید بن علی، قاسم و زید از اموال وقفی استان لرستان، سنگ تعمیر بنای امامزاده عون ماسوله، صندوق چوبی بقعه سلیمان داراب رشت در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرهام جانفشان - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تهران – درباره آثار ثبتی استان تهران اعلام کرد: درجلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی و ‌فرهنگی منقول، ۲۴ اثر از استان تهران شامل ۱۶ اثر از موزه ملی فرش ایران و ۸ اثر از مجموعه باغ نگارستان در فهرست میراث‌منقول ثبت ملی شد.

او با بیان این که آثار ثبت شده از موزه ملی فرش ایران ۱۶ فرش ممتاز و نفیس شامل فرش، قالی، گلیم و نمد از دوره‌های صفوی و قاجار است، ادامه داد: از مجموع هشت اثر ثبت شده از باغ نگارستان ۶ سند و دو تابلو نقاشی در فهرست میراث‌منقول ثبت‌ملی شد که چهار سند از شش سند ثبت شده متعلق به ملک‌الشعرای بهار است که توسط خانواده ایشان به دانشگاه‌تهران و باغ‌نگارستان اهدا شده است.‌

وی با اشاره به این که از مجموع ۸ اثر ثبت شده از باغ نگارستان ۶ سند و دو تابلو نقاشی در فهرست میراث‌منقول ثبت‌ملی شد، اظهار کرد: چهار سند از شش سند ثبت شده متعلق به ملک‌الشعرای بهار است که توسط خانواده این شاعر به دانشگاه‌تهران و باغ‌نگارستان اهدا شده است.‌

قالیچه اسطرلاب یا «منطقه البروج» باقی مانده از سده ۱۳ قمری، یکی از زیباترین بافته های اصفهان است که طرح آن از نادرترین طرح ها به شمار می رود. طرح این قالیچه لچک ترنج و ترنج مرکزی به شکل دایره است و نمادها و اسامی ماه ها و سال های مختلف روی آن به سه زبان فارسی و ترکی و عربی بافته شده است. نمادها نشات گرفته از تقویم نصرانی قدیم است.

سرترنجِ بالا، با صورت زنی نمادی از خورشید را نشان می دهد و سرترنجِ پایین نشانگر ماه است و در چهار گوشه قالیچه چهار نماد از چهار سیاره منظومه شمسی (مشتری، عطارد، زهره و مریخ) قرار دارند در متن قالیچه چند ابرچینی یا اسلیمی ماری دیده می شود. در دو گوشه بالای قالیچه دو کتیبه با مضمون کارخانه قالیبافی و محمد تقی بانکی که دومی به صورت معکوس بافته شده است. حاشیه اصلی به رنگ لاکی است و کتیبه هایی با نقش بازوبندی روی ان ها بافته شده است این حاشیه بین شش حاشیه فرعی باریکتر قرار گرفته است.

فرش کلگی که در موزه ملی فرش ایران نگهداری می شود

فرش «کلگی» نیز یکی دیگر از آثار موزه فرش ایران است که در این شورا در فهرست آثار منقول کشور ثبت شده است که محل بافت آن اصفهان – هرات ذکر شده است. این فرش در دوره صفوی و در اواخر قرن دهم قمری بافته شده است.

سند عقد ملک الشعرای بهار و سند انتصاب وی در وزارت فرهنگ از جمله اسناد سند شده در فهرست آثار ملی منقول کشور متعلق به ملک الشعرای بهار هستند که در باغ موزه نگارستان نگهداری می شوند.

بررسی اسناد ملک الشعرای بهار برای نمایش در باغ موزه نگارستان

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ثبت ملي باغ موزه نگارستان ملک الشعرای بهار ثبت ملی آثار منقول ملک الشعرای بهار فهرست آثار ملی بافته شده فهرست آثار باغ نگارستان فرش ایران ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۹۱۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست

ایسنا/همدان مدیر عامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان همدان گفت: آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 

فرهاد بختیاری‌فر، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه بررسی انتقال آب تالوار به شهر بهار، اظهار کرد: سال گذشته با تلاش‌های فراوان آب تالوار به همدان رسید، چاره‌ای جز استفاده از آب تالوار  نداریم ضمن اینکه تالوار از نظرحجم آبی بسیار مطمئن است.

وی افزود: آب تالوار طبق استانداردها تصفیه می‌شود و خروجی خوبی دارد و موضوع طعم و مزه آب انکارناپذیر است اما با این حال آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 
  
بختیاری‌فر، آب تالوار را برای مردم بهار امتیاز خوبی برشمرد و گفت: هنوز ذائقه مردم در بهار و همدان به این آب عادت نکرده است و مجبور به اختلاط آب تالوار با چاه‌ها و چشمه‌ها در همدان هستیم تا رضایت‌مندی آن بیشتر شود. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان اختلاط آب در بهار را به‌علت وجود نیترات بالا در آب بهار به عنوان راهکار همیشگی دانست و خاطرنشان کرد: میزان نیترات در آب‌های دشت بهار بسیار بالا است و آن‌هم به‌علت کشت بی‌رویه و کم شدن منابع آبی است.

آبی از سمت شهرستان بهار به همدان انتقال داده نمی‌شود

بختیاری‌فر، خروجی آب دشت بهار در سال‌های گذشته را ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برشمرد و اظهار کرد: در گذشته میزان خروجی آب بهار بسیار بالا بود اما در حال حاضر در مجموعه چاه‌های بهار سه تا چهار لیتر در ثانیه آب خروجی دارد که تابستان منجر به قطعی آب می‌شود ضمن اینکه آبی که الان در بهار مصرف می‌شود، همان آب شربی است که در همدان از آن استفاده می‌شود و آبی از سمت بهار به همدان انتقال داده نمی شود. 

فرماندار  شهرستان بهار هم با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده شهر بهار در حوزه آب شرب و شرح حادثه به‌وجود آمده در خطوط لوله انتقال آب بهار و استفاده از آب تالوار به همراه چاه‌های مورد استفاده در بهار تا ترمیم محل شکستگی آب گفت: با حادثه به‌وجود آمده با مشورت اداره آب تصمیم بر این شد که برای جبران کمبود آب بهار موقتاً از آب تالوار و مخلوط منابع دیگر آبی بهار در آب شرب استفاده شود. 

مجتبی فیض‌اللهی با اشاره به تلاش در تأمین آب تا برطرف شدن شکستگی لوله آب شهر بهار افزود: با اختلاط آب تالوار ممکن است تغییر مزه و بویِ آب رخ دهد و تا برطرف شدن کامل شکستگی لوله موقتاً این مشکل برقرار خواهد بود و اگر سیستم لوله‌کشی اصلاح شود مانند گذشته از آب بهار استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: به طور قطع ما مدافع حقوق مردم هستیم و از سال گذشته پیگیر اختصاص سهمیه آب تالوار به بهار بودیم اما تا زمانی که چاه‌های ما آب دارند نیازی به استفاده از آب تالوار برای شرب نمی‌بینیم.

امام جمعه بهار هم اظهار کرد: زمانی بخش اعظم آب همدان از بهار تأمین می‌شد، چرا زمانی که در ثانیه ۱۲۰۰ لیتر آب به همدان می‌رفت موضوع نیترات بالای آب مطرح نبود؟ 

حجت‌الاسلام رضا مصباح با اشاره به اثر نیترات ناچیز کشاورزی در آب گفت: وقتی سطح آب بالا باشد، پساب کشاورزی در آن اثر گذار می‌شود اما وقتی سطح آب ده‌ها متر پایین است، پساب کشاورزی در آن اثر ندارد. 

وی در ادامه به ارائه راهکار پرداخت و مطرح کرد: مسأله ما این است که در زمین بهار چاه‌های آب وجود دارد و بهار در بدترین وضعیت آبی در دو سال پیش به داد همدان رسید و سلامتی مردم از همه چیز برای ما مهمتر است. 

مصباح با بیان اینکه وارد کردن آب طعم‌دار به چرخه آب شرب در قاعده انصاف نیست، گفت: بهار آب دارد، اگر حالا آب طعم‌دار را به مردم بدهید انصاف نیست و باید اعتماد مردمی حفظ شود. 

وی با تأکید بر اینکه از مسئولان می‌خواهیم اگر آب بهار به همدان می‌رود آن را به بهار برگردانند، افزود: یکی از راهکارهای مهم برای حفظ منابع زیرزمینی، انسداد چاه‌های غیرمجاز است.

مصباح تصریح کرد: باید برای حفظ منابع زیرزمینی آب در شهر بهار چاره‌ای اندیشیده شود که یکی از آن‌ها بستن چاه‌های غیرمجاز آب است که چندین برابر آب شرب بهار از منابع زیرزمینی به صورت غیرمجاز برداشت آب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۷ اردیبهشت ماه
  • افت و خیز قیمت طلا و سکه امروز در بازار رشت تا ساعت ۱۱
  • تولید خودرو در نخستین ماه بهار افت کرد
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه