Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:08:01 GMT

نقد کتاب هنر عصر آهن ایران در باغ موزه نگارستان

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۰۵۳۱

نقد کتاب هنر عصر آهن ایران در باغ موزه نگارستان

تهران-ایرنا- نشست نقد و بررسی کتاب هنر عصر آهن ایران، پنجشنبه 27 دی از ساعت 17 تا 19 در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از دانشگاه تهران، این نشست با همکاری باغ موزه نگارستان، سازمان ایکوم ایران و نشر شور آفرین و با حضور صدرالدین طاهری نویسنده کتاب هنر عصر آهن ایران برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست سید محمد بهشتی رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی کشور و روح الله شیرازی رئیس پژوهشکده باستان شناسی سخنرانی می کنند.
کتاب عصر آهن ایران اثری از صدرالدین طاهری نشانه‌شناس و استاد دانشگاه هنر اصفهان است. از این پژوهشگر پیش از این کتاب‌هایی چون «ایزدبانوان در فرهنگ و اساطیر ایران» و «نشانه‌شناسی کهن‌الگوها» و نیز ده‌ها مقاله در زمینه اسطوره‌شناسی و نشانه‌شناسی هنر ایران منتشر شده است.
باستان‌شناسی دوره آهن ایران اکنون عمری فراتر از یک سده یافته، اما هنوز پرسش‌های بسیاری درباره هنر و فرهنگ مردمان ایران در این دوران تاریخ‌ساز باقی است. نخستین فصل این کتاب تلاش دارد چیستی فرهنگ عصر آهن و دامنه جغرافیایی تاریخی آن را درون مرزهای کنونی ایران بررسی کرده و چارچوب‌های سیاسی، اجتماعی، نژادی و فن‌شناختی آن را در حد آگاهی‌های موجود رسم کند. در فصل‌های بعدی چهار منطقه مهم عصر آهن ایران (کناره دریای کاسپین و شمال‌خاوری، شمال‌باختری، زاگرس مرکزی و مرکز ایران) بررسی شده‌اند.
رویکرد این کتاب خوانش هنر هر محوطه باستانی در بافتی یگانه و مستقل است تا فهم کلیت فرهنگی هر یک از این مکان‌ها دست‌یافتنی‌تر شود. به نظر می‌رسد شناخت ابتدایی هرکدام از این تمدن‌ها با نگاه متمرکز بر جنبه‌های گوناگون هنری شان (همچون معماری، فلزکاری، سفالگری، زیورسازی، پارچه‌بافی و عاج‌تراشی) می‌تواند توانایی بهتری برای پژوهشگران فراهم سازد تا همبستگی‌های بینافرهنگی هر مکان باستانی با سایر محوطه‌ها را در یک بافت بزرگ‌تر منطقه‌ای پی‌جویی کنند.
در این نوشتار، 160 محوطه باستانی عصر آهن ایران بررسی شده‌اند. تصاویری از شاخص‌ترین نمونه‌های این آثار که اکنون در بیش از 50 موزه و ده‌ها مجموعه خصوصی جهان نگهداری می‌شوند، در این کتاب گرد آمده تا بینش کامل‌تری نسبت به هنر ایران در این دوره پراهمیت به دست آید.
**9491**1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه تهران باغ موزه نگارستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۰۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد