Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- ساخت دو ساختمان غیر قانونی برای احداث رستوران در باغ تاریخی نگارستان به قصد سودجویی و با وجود مخالفت میراث فرهنگی ادامه دارد.  به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، دو ساختمان غیرقانونی در باغ نگارستان در حال ساخت است. ساختمان‌هایی که در محوطه باز این باغ تاریخی قرار دارند و کارکرد تجاری خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریم بصری این بنا را مخدوش کرده و روی عرصه آن ساخته شده اند.  
شرایط خاص باغ نگارستان و استقبال تهرانی‌ها از آن، دانشگاه تهران را به فکر سودجویی از آن انداخته تا با اجاره‌های هنگفت این باغ تاریخی را به محلی برای رستوران‌ها و کافه‌ها تبدیل کند. این بار، اما این دانشگاه به مستاجر جدید باغ نگارستان اجازه ساخت و ساز داده و در محوطه باز این کاخ دو ساختمان جدید ساخته شده است. عملیات عمرانی در یکی از این ساختمان‌ها تمام شده و ساختمان دوم که کاربرد آشپزخانه دارد به سرعت در حال ساخت است.

یکی از رستوران‌های معروف و گران قیمت تهران این بخش باغ را اجاره کرده تا شعبه جدید کافه رستوران خود را در آن برپا کند و برای این شعبه اقدام به ساخت و ساز در عرصه باغ تاریخی نگارستان کرده است. تبلیغات برای افتتاح این کافه رستوران پر زرق و برق و لاکچری تهران آغاز شده، اما این در حالی است که مدیر کل میراث فرهنگی تهران جمع آوری تمام سازه‌های احداث شده در باغ نگارستان و رفع آسیب‌های آن را خواستار شده است. با این وجود مسئولان دانشگاه تهران و باغ نگارستان به سرعت به عملیات ساخت و ساز در این باغ ادامه میدهند و این کافه رستوران در آستانه افتتاح است.  براساس قانون هر گونه عملیات عمرانی، ساخت و ساز، مرمت و تغییر در بناهای ثبت ملی باید با مجوز و تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی باشد.   پیش از ساخت و ساز    در حال ساخت و ساز       ساختمان غیرقانونی در حال ساخت
 ساختمان غیر قانونی که ساخت آن تمام شده         معاون میراث فرهنگی تهران: دانشگاه تهران به هشدار‌ها اعتنا نکرد/ شکایت کردیم

سپیده سیروس نیا، معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره این ساخت و ساز به خبرگزاری میزان گفت: از اردیبهشت که شروع به ساخت این بنا کردند، از باغ بازدید شده و نامه توقف آن را زده ایم.
وی با اشاره به اعتنا نکردن معاون فرهنگی دانشگاه تهران به این بنا گفت: از دانشگاه تهران خواسته ایم برای این کار طرح بیاورند، اما آن‌ها اعلام کردند این سازه موقت است.
معاون میراث فرهنگی با دائمی دانستن سازه گفت: این سازه یک سازه دائمی است و ما مجددا به شهرداری و دانشگاه تهران نامه توقف زده ایم.
سیروس نیا با اشاره به مخدوش شدن منظر این بنا گفت: از مسئولان باغ نگارستان و دانشگاه تهران بابت دخالت در عرصه محوطه ثبت ملی شکایت کرده ایم.
 
نامه‌هایی برای توقف ساخت و ساز 

مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران در تاریخ ۳۱ مرداد طی نامه‌ای به مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران درباره توسعه کافی شاپ مجموعه، صراحتا با برگشت ناپذیر بودن این سازه اشاره و مخدوش شدن سیما بصری باغ تاریخی نگارستان اشاره و مخالفت خود را اعلام کرده است. در این نامه از معاون فرهنگی دانشگاه تهران درخواست شده با جمع آوری سازه و رفع آسیب ها، وضعیت باغ را به شکل پیشین برگردانند.

 رجبعلی خسروآبادی در نامه‌ای  به شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به ثبت ملی بودن محوطه باغ نگاستان خواستار توقف عملیات و ارائه طرح این ساخت و ساز به میراث فرهنگی شد.
    همچنین معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نیز در نامه‌ای به قید فوریت خطاب به شهردار منطقه ۱۲ خواستار جلوگیری از ساخت و ساز در باغ نگارستان شده است.
 
با ادامه پیدا کردن ساخت و ساز و بی اعتنایی معاون فرهنگی دانشگاه تهران به نامه‌های پیشین، مدیر کل میراث فرهنگی تهران در ۱۳ آذر ماه در نامه دیگر عطف به تمام نامه‌های پیشین خواستار توقف ساخت و ساز و جمع آوری سازه احداث شده دارد.
حالا تنها چند روز به افتتاح این کافه رستوران معروف در باغ نگارستان مانده و صاحبان آن تبلیغ را آغاز کردند و اداره کل میراث فرهنگی تهران می‌گوید از مسئولان دانشگاه تهران و باغ نگارستان شکایت کرده اند.
هر چند هنوز مجید سرسنگی، معاون فرهنگی این دانشگاه پاسخی به این درخواست‌ها نداده است. گفتنی  است او در کارنامه کاری خود تبدیل خانه هنرمندان را به «مال» دارد و حالا به نظر می‌رسد با دریافت اجاره‌های سنگین قصد تجاری سازی باغ تاریخی نگارستان تهران را دارد.
 باغ نگارستان کجاست
گفتنی است باغ نگارستان از بنا‌های قدیمی تهران است که در سال ۱۲۲۲ هجری قمری (۱۸۰۷ میلادی) به دستور فتحعلی‌شاه قاجار به‌عنوان اقامتگاه تابستانی ساخته‌شد. این بنا به سبک کلاه فرنگی ساخته شده و دارای دو عمارت عالی به نام‌های دلگشا و تالار قلمدان است.       این باغ به این علت نگارستان نامیده شده است که در یکی از اتاق‌های عمارت آن تعداد زیادی تابلو نقاشی (اغلب پرتره) به نمایش درآمده بود. این باغ مدتی محل اصلی دانشسرای عالی بود و اکنون تحت مدیریت دانشگاه تهران است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۳۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصار‌های پارک لاله را بردارد
  • انتقاد از ساخت مجموعه فرهنگی در پارک لاله/ شهرداری تهران حصارهای پارک لاله را بردارد
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران