Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ>ادبیات - همشهری آنلاین:
مراسم نکوداشت استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی و افتتاح نمایشگاه تصویرگری از آثار استاد، عصر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت و در آستانه روز جهانى موزه، در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران، این مراسم همزمان با روز ملی ارتباطات و روابط عمومی و روز جهانی موزه‌ها، توسط دانشگاه تهران با همکاری شرکت ملی صنایع مس ایران، در مجموعه باغ موزه نگارستان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این مراسم ریاست دانشگاه تهران و مدیرعامل شرکت مّلی صنایع مس ایران ، با همراهی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و مدیریت مس منطقه کرمان، همکاری مشترک خود را در فعالیت‌های فرهنگی با انعقاد تفاهم نامه‌ای، آغاز خواهند نمود.

مراسم آینه‌دار دوران با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور چهره‌های فرهنگی و علاقه‌مندان به آثار استاد باستانی پاریزی و افتتاح نمایشگاه تصویرسازی‌های طرح آینه‌دار دوران برگزار شد.

دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد باستانی پاریزی که خودشان و آثارشان برکات زیادی داشتند، امروز در خدمت فضلا، هنرمندان و استادان هستیم. من امروز مسئولیت سنگینی را احساس می‌کنم دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی کشور است و بزرگترین رادمردان این کشور در اینجا تحصیل کردند و به همین دلیل از کسانی که به این دانشگاه کمک می‌کنند باید قدردانی کرد.

به گفته دکتر نیلی، قرار گرفتن دانشگاه تهران در جایگاه کنونی‌اش حاصل تلاش کسانی است که در این دانشگاه فعالیت کردند.

دکتر سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران نیز بیان کردند، استاد باستانی، از شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی ایران و استاد تاریخ بودند، هرچند بزرگان و نسل قبل از ما جامعیت داشتند و امروز تخصص‌ها خُرد شده است. آنها عالِم و فرهنگ‌دوست و اخلاق‌مدار بودند. تاریخ برای ما مسأله مهمی است و اینکه امروز با ابزار هنر به سراغ تاریخ می‌رویم از نکات مهمی است که باید بیشتر به آن توجه شود. گاهی تصور ما از تاریخ اشتباه است چرا که تاریخ از ملزومات بشر است. بنابراین تاریخ چیزی فراتر از یک بحث ساده است.
وی افزود: تاریخ، خطی ممتد و پایان ناپذیر است.

سرسنگی این نمایشگاه را نمایشگاهی مهم دانست که به بهانه بزرگداشت استاد باستانی پاریزی باعث می‌شود مطالعه و تعمق بیشتری در آثار ایشان داشته باشیم و نگاه نوین و جدیدی به دست بیاوریم.

دکتر پیروز ارجمند نیز در این مراسم درباره طرح آینه‌دار دوران گفت: این طرح توسط شرکت طرح نو و گروه آمیدا اجرا شد. این گروه با سفری که به کرمان داشت، توانست آثاری را که درباره استاد باستانی است به تصویر بکشد. پس از این قرار شد که با عنوان مراسم آینه‌دار دوران هر ساله برگزار شود. این طرح بهانه‌ای شد تا همکاری با اهل هنر و اندیشه صورت گیرد. ما کار پژوهشی درباره استاد پاریزی نیز انجام دادیم و قرار است مستندی هم درباره استاد ساخته شود.

سید علی میرافضلی نیز در ادامه این مراسم از سوی شرکت ملی صنایع مس به ایراد سخن پرداخت و گفت: من حدود ۲۵سال پیش که دانشجوی دانشگاه تهران بودم، خدمت استاد پاریزی رسیدم و درباره یکی از بزرگان کرمان که درباره‌اش تحقیق کرده‌بودم با ایشان صحبت کردم. من سال‌ها بعد مجموعه شاعران قدیم کرمان را خدمت استاد باستانی تقدیم کردم.

به گفته میرافضلی تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده، مقدمه‌ای است برای آغاز فعالیت‌های مشترک فرهنگی، توافقاتی صورت گرفته که مس کرمان از فعالیت‌های فرهنگی صورت گرفته حمایت کند. در زادگاه استاد پاریزی موزه و خانه فرهنگ و تندیس استاد باستانی پاریزی ساخته می‌شود. استاد، دین بزرگی بر گردن همه ما دارد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حجتی کرمانی به ایراد سخن پرداخت و گفت: من توان و بضاعت علمی لازم را برای سخن گفتن درباره استاد باستانی ندارم و شرمنده‌ام که نمی‌توانم خیلی درباره ایشان صحبت کنم. استفاده از هنر هنرمندانی که توانسته‌اند از نوشته‌های استاد تصویر بسازند قابل توجه و تقدیر است. وقتی که چنین تصاویری را که به‌خصوص خانم‌ها آفریده‌اند دیدم، شگفت‌زده شدم. کشور ما باید به نسل هنرمند، پراحساس، عاقل و عاشقش ببالد. من از همه فضلای این مجلس و هنرمندان تشکر می‌کنم.

سید محمود دعایی، سرپرست مؤسسه اطلاعات نیز در مراسم آینه‌دار دوران به ایراد سخن پرداخت و خاطره‌ای از استاد باستانی پاریزی نقل کرد.

مهندس حمید باستانی پاریزی نیز در پایان این مراسم از اظهار محبت همه کسانی که در این مراسم شرکت کردند، تشکر کرد و با اشاره به این‌که جوانی بر اساس علاقه و پشتکار این برنامه را هدایت کرد، گفت: این برنامه فقط بزرگداشت پدر نیست، بلکه راهی است که جوانان توانستند با گام نهادن در آن نگرش جدیدی بیابند. لازم است که همه آثار دیگر استادان دانشگاه تهران نیز از طریق هنر به نسل جدید شناسانده شوند.

در ادامه مراسم، نشان دانشگاه تهران از سوی دانشگاه تهران و لوح تقدير مسينى از سوى شرکت ملی صنایع مس ایران به مهندس حميد باستانى پاريزى (فرزند استاد باستانى پاريزى) و همسرشان اهدا شد.

در پایان، نمایشگاه تصویرگری از آثار استاد باستانی پاریزی افتتاح شد که طی یک پروژه فرهنگی به نام طرح آینه‌دار دوران برنامه‌ریزی شده است.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۹۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی

نشست هماهنگی ستاد برگزاری هفته میراث‌فرهنگی و تشریح برنامه‌های گرامی‌داشت این هفته برگزار شد. در این نشست که امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی و با حضور مدیران کل ستادی معاونت میراث‌فرهنگی و نیز حضور برخط مدیران کل و معاونان میراث‌فرهنگی استان‌ها برگزار شد، مهمترین برنامه‌های گرامی‌داشت هفته میراث‌فرهنگی تشریح شد.

فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در این نشست هماهنگی با بیان این که «میراث‌فرهنگی، مشارکت عمومی و مسئولیت اجتماعی» اصلی‌ترین شعار و رویکرد هفته میراث فرهنگی در سال جاری است، اظهار کرد: ابلاغیه برگزاری هفته میراث‌فرهنگی با امضای قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به استان‌ها اعلام شده است.

او افزود: در این دستورالعمل کاملا برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی تشریح شده و بر این اساس مدیران کل استانی در روز‌های ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت با برپایی نشست خبری به استقبال هفته میراث‌فرهنگی خواهند رفت و به تشریح مهمترین برنامه‌های گرامی داشت این هفته در استان‌ها خواهند پرداخت.

داوری با اشاره به روز ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت فردوسی و نکوداشت و پاسداشت زبان فارسی، اضافه کرد: در این رابطه برنامه ملی با محوریت استان خراسان رضوی برگزار می‌شود، اما انتظار می‌رود در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مرتبط با پاسداشت زبان فارسی برگزار شود.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ادامه داد: روز ۲۹ اردیبهشت روز موزه است که برنامه‌های مخصوصی در این روز تدارک دیده شده است. همچنین روز ۳۱ اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد امام رضا است به نام روز میراث رضوی و میراث دینی نام‌گذاری شده است. ظرفیت بهره‌گیری از این میراث، در برخی از استان‌ها وجود دارد و انتظار می‌رود که مدیران کل استانی دراین باره برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

داوری ادامه داد: روز یکم خرداد با محوریت توجه ویژه به میراث ناملموس برنامه‌هایی اجرا خواهد شد و روز دوم خرداد که به نام روز «میراث‌فرهنگی الفبای زندگی» نام‌گذاری شده، برنامه‌ریزی‌ها باید باعث تقویت ارتباط بین میراث‌فرهنگی و بدنه مردمی شود.

او در ادامه گفت: روز‌های ۳ و ۴ خرداد نیز با توجه به سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز مقاومت مردم دزفول، با تکیه بر این عنوان برنامه‌های بسیار خوبی را داریم. روز ۵ خرداد نیز به نام روز میراث دفاع مقدس نام‌گذاری شده و با توجه به ظرفیت‌های میراث دفاع مقدس در حوزه میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس برنامه‌های بسیار خوبی در این باره تدارک دیده شده است.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی یادآور شد: اهداف رویکردی و برنامه‌هایی که انتظار داریم این است که در درجه اول در برنامه‌ریزی‌ها و اهداف چند کلیدواژه مهم مانند توسعه نقش جوامع محلی، تبیین مسئولیت اجتماعی، تقویت مشارکت‌های مردمی و ... مد نظر قرار گیرد.

او یادآور شد: در سطح ملی ستادی تشکیل شده و در سطح استان نیز ستاد هفته میراث‌فرهنگی تشکیل می‌شود که ریاست آن با مدیرکل استان و دبیری آن بر عهده معاون میراث‌فرهنگی هر استان است. البته حتما در ستاد‌های استانی سایر معاونان و مدیران استانی حضور و مشارکت خواهند داشت.

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ادامه گفت: تهیه فهرستی از برنامه‌های اصلی، برگزاری نشست خبری، تهیه بسته‌های اطلاع‌رسانی، برگزاری نشست با منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی، راه‌اندازی شعب استانی انجمن خیرین، زیرنویس تلویزیونی به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی، برنامه‌ریزی برای جلسه با امام جمعه، استفاده از ظرفیت‌های گرافیکی و تبلیغات محیطی، برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی با موضوع میراث‌فرهنگی، حضور مدیران کل استانی به‌عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه، تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌فرهنگی، تدوین بسته‌های بازدید مسئولان و استادان دانشگاه‌ها و نخبگان، برگزاری جشنواره کودک و میراث‌فرهنگی در تمامی موزه‌ها و اماکن تاریخی و ... از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی است.

در این نشست همچنین فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، مدیرکل امور موزه‌ها، مدیرکل امور استان‌ها، مدیرکل پایگاه‌های ملی و جهانی و رئیس کل موزه ملی به تشریح برنامه‌های مرتبط با هفته میراث‌فرهنگی در حوزه سازمان و اداره‌کل متبوع خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود